#5

Traditsiooniliselt sobib kala kõrvale kuiv valge vein. Siig ja koha või mõni teine sarnase hõrgu struktuuriga kala tuleks sobitada kerge valge veiniga – Sauvignon Blanc, Chenin Blanc ja Sémillon on kindlasti head valikud. Taas peab meeles pidama kastet – see on väga tähtis komponent.

Tursa või mõne teise punase lihaga kala juurde võib juba sobitada kergemaid punaseid või roosasid veine, sest nende kalade struktuur on hulga tihedam ja raskem. Valida võib ka tugeva ja tammise valge veini.

#6

Mereandidega sobib väga hästi kuiv valge vein ja ka vahuvein.

#7

Magustoidu kõrvale võib nautimiseks võtta valge veini, vahuveini või cava, aga sobivad ka portveinid. Naiste lemmiku – šokolaadi – juurde sobib mõni kangestatud portvein või küps punane vein tumedatest marjadest. Kergemate puuviljade baasil magustoitude juurde lähevad roosad veinid ning vürtsikas või roosa vahuvein.

#8

Lihtsalt veini nautimiseks on mõeldud teistsugused, palju kergemad veinid. Ilma toiduta tarbimiseks sobivad noored ja „kiired” veinid, mis on mahlakad ja mida on seetõttu mõnus juua. Valgetest on populaarne Sauvignon Blanc, mida pakutakse väga erinevate varjunditega. Soojemal aastaajal sobib nautida roseesid, mis kustutavad janu ning on kerged. Palava ilmaga ei tasu kindlasti juua happelisi valgeid veine, sest need janu ära ei võta. Punane on jällegi liiga paks ja täidlane. Talvisel ajal võiks eelistada tummisemat punaveini, mis on valmistatud marjadest, kuid milles ei ole liiga palju parkainet (nt Chianti, Valpolicella, suur osa Rioja veinidest ning Bardolino).


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…