VEINI-NAUTLEJATELE: Kõrvuta veinikaart toidumenüüga

Selleks, et sul oleks lihtsam toidu kõrvale veini valida, õpime selgeks veini sobivuse toiduga.
Toimetas: Kati Rasmann
Foto: Shutterstock

#1

Aperitiivideks sobivad väga hästi cava, vahuveinid, mahedad ja kuivad valged veinid. Supi kõrvale võiks valida maheda valge veini.

#2

Kergemate toitudega, näiteks kitsejuustu, kala ja juurviljade juurde, ei tasu võtta punast ja ka väga kuiva veini. Neid peaks proovima Sauvignon Blanci või sellega sarnaste veinidega, mis on värsked ja erga happesusega.

#3

Veisepraadi, kus tihti üheks komponendiks on seened, võiks kokku sobitada Burgundia Pinot Noiriga, milles on parkaineid vähem kui kabernees ja mis on enamasti keskmiselt täidlane. Need omadused teevad sellest veinist suurepärase kaaslase punase liha ja seentest valmistatud toitude kõrvale.

#4

Tugevamaitseliste praadide, näiteks ulukiliha ja pardi juurde peab kindlasti sobitama tugevama ja täidlasema veini. Sellised veinid on tavaliselt ka parkainerikkad ning lähevad eriti hästi poolküpsete praadide kõrvale.