Uuringud näitavad: väga kuumad joogid võivad vähki tekitada

Viimased uuringud näitavad, et väga kuumad joogid on kantserogeensed.

Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur andis välja teate, et kuigi kohv võib vähendada vähiriski, siis liiga kuumad joogid vastupidiselt suurendavad seda. Analüüsist selgus, et mitte konkreetne jook, vaid just joogi temperatuur on see, mis suurendab söögitoruvähi riski.

Väga kuuma joogi all mõeldaks siinkohal jooki, mis on üle 65 kraadi. Üldiselt ongi maailmas õnneks levinud kohvi või tee joomine alla selle kraadi. Kuid uuringust leiti, et mida kuumem on jook, seda suurem on risk haigestuda söögitoruvähki.

Vähiuuringute Agentuur soovitab olla ettevaatlik väga kuumade jookide tarbimisel. Liiga kuumad joogid võivad kõrvetada söögitoru limaskesta.