Külmadel hommikutel pole midagi mõnusamat auravast, kiudainetest ja energiast pungil pudrust, mille saab ise väärtuslikest teraviljadest kokku segada ja meelepärase piimaga valmis keeta!

„Puder pole enam ammu igav kooslus kaerahelvestest ja piimast, vaid põnev mängumaa, kus kohtuvad erinevad taimsed piimad ja teraviljad ning lisandid marjadest röstitud pähkliteni. Et aga just meelepärane suutäis valmis keeta, soovitan koju erinevaid teravilju varuda ja sobiva maitse saamiseks katsetama asuda. Kindlasti ei tohiks unustada seemneid, mis aitavad kiirendada seedimist ning pakatavad kasulikest rasvadest. Seemned on aukohal ka meie restorani hommikusöögikampaanias, kus neid soovi korral putrudele juurde saab lisada,“ rääkis Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.

 

Nädalavahetuse eel soovitab peakokk pisut soolase maitsega putru, milles kohtuvad väärtuslikud teraviljad, taimne piim ja seemned.

Retsept on vegansõbralik, ei sisalda laktoosi ega gluteeni.

 

Kodune mitmeviljapuder seemnetega, 4-le

40g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)

40 g riisihelbeid

40g hirsihelbeid

10g seemnesegu

1l sojapiima

Soola

 

Alustuseks kuumuta sojapiim, lisa kõik helbed ja seemned ning hauta 5-15 minutid tasasel tulel. Puder on valmis, kui helbed on mõnusalt pehmed ja puder paksenenud.

Sojapiima magusat maitset saad tasakaalustada näpuotsatäie soola lisamisega.

Puder serveeri meelepäraste pähklite, puuviljade, marjade või kookoshelvestega ning magusa maitse lisamiseks kasuta mett või agaavisiirupit.


 


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…