ŠOKOHOOLIKUD, SIIN ON MIDAGI TEILE! Šokolaadikook, millele ei saa vastu panna

Eile võtsin ma siis ennast kätte ja otsustasin, et küpsetan valmis oma elu esimese šokolaadikoogi. Ise juba kakskümmend ja üks aastat vana ja pole veel ühtegi šokolaadikooki küpsetanud, mis hirmus lugu. Panen teie jaoks siia retsepti ka, sest noh, juhuks, kui teie pole oma elu jooksul jõudnud samuti ühtegi šokokooki küpsetanud. Veel pole hilja!
Tekst ja foto: Lisete Laisaar
 
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri kergelt rasvaga ja vooderda küpsetuspaberiga 20cm (kasutasin 24cm läbimööduga vormi, sobis ka väga hästi) läbimööduga koogivormi põhi ja küljed (olin laisk ja mõtlesin “poh yolo” ja panin küpsetuspaberi ainult põhja).
PÕHI
250 g    väga peent valget suhkrut (kasutasin tuhksuhkurt)
150 g    toasooja võid
1 tl        vaniljeekstrakti (kuna Kadrinas sellest imeasja müügil pole, siis kasutasin vaniljesuhkurt)
2           suurt muna
200g     nisujahu
75 g      magustamata kakaopulbrit
1 tl        küpsetuspulber
1/2 tl     söögisoodat
180 ml  piima