Seavälisfilee

Seavälisfilee õrn liha on hinnatud vähese rasvasisalduse (vaid 4%) tõttu. Tänu oma korrapärasele kujule saab seavälisfileed hõlpsasti lõigata risti lihaskiudu ühepaksusteks lõikudeks. Lõike võib enne praadimist vasardada, mille tulemusena saadud minutipihvid valmivad väga kiirelt. Välisfileelõigud või -liblikad sobivad suurepäraselt ka paneerituna pannil praadimiseks. Seavälisfilee suure tükina sobib küpsetamiseks, hautamiseks, suitsutamiseks ja lõikudena praadimiseks ning grillimiseks.

 

Abatükk

Sea abatüki lihased on ebakorrapärased, üsna soonelised ja mõningase rasvasisaldusega. Soodsa hinnaga kondiga abatükk on mõistlik valik küpsetamiseks ahjupraena ja väga sobiv supilihaks. Ilma kondita sea abalihastest eelistatakse lõigata kuubikuid ja ribasid, mis sobivad hautatud liharoogade tooraineks (nt guljašš). Abalihakuubikud on omal kohal ka šašlõkilihana. Paraja rasvasisaldusega abaliha on hinnatud ka hakklihamaterjalina.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…