RETSEPT: Värskendavalt mõnus arbuusijäätis – suve ametlik maitse

Kaunid päikeselised ilmad ei ole pliidi ees kokkamiseks. Toome sinuni imemaitsva arbuusijäätise retsepti, mis sobib kaunistama mis tahes peolauda ning toob rõõmu argipäeva!
Toimetas: Kristiina Virt
Foto: Shutterstock

Selle imemaitsva mahlajäätise valmistamiseks ei vaja sa sugugi palju komponente:
500 gr arbuusi (soovi korral võid lisada ka natuke maasikaid)
1/2 sidruni mahla
3 värsket piparmündi lehte
1 tl mett

Toimi nii:

Eemalda arbuusist kõik seemned ja koore ning tükelda see kuubikuteks. Lisa arbuusikuubikute sekka sidrunimahla ning tükeldatud piparmündilehti, lisa soovi korral mett (see annab jäätisele natuke magusama maitse). Sega blenderis kokku.

Vala segu jääkuubikute vormi või osta poest spetsiaalsed jäätisevormid. Loomulikult sobivad antud eesmärgiks ka tavaliselt ühekordsed topsikud. Ära unusta lisada vormi sisse puupulgad – nendega on söömine veel lihtsam ja meeldivam.

Jäta vormid sügavkülma terveks ööks ning naudi pulgajäätist juba järgmisel hommikul!