Kogused selles retseptis sõltuvad sööja maitsest. Mahedat sinepit soovitame segada võrdse koguse meega ning lisada siis maitse järgi kõik ülejäänud marinaadi koostisosad. Põnevate maitsenüansside lisamiseks võib ka endale meelepäraseid ürte lisada. Hõõru sealihatükk ühtlaselt marinaadiga kokku ning pane seapraetükid küpsetuskottidesse valmis ja lase mõned tunnid maitsestuda. Et õhtuks aega juurde võita, oleks nutikas seaprae ettevalmistused juba hommikul ära teha. Õhtul 2 tundi enne külaliste saabumist säti praad 180 kraadisesse ahju küpsema.

 

Jõulu hapukapsas

kodumaine hapukapsas

õunamahl

sool

suhkur

mesi

kaneel

pohlad või jõhvikad

 

Pane potti hapukapsad, lisa juurde õunamahl nii, et see moodustaks pool hapukapsa kogusest ja lase tasasel tulel haududa umbes pool tundi või kuni kapsas on piisavalt pehme. Vahepeal lisa potti nii palju suhkrut ja soola, et maitse saaks magushapu. Õunamahlaga hautatud hapukapsale on sobilik lisada ka kaneeli ja mett. Ikka vastavalt sellele, kui suur magusa ja vürtsi austaja keegi on.

Vajadusel lisa veel mahla või vett. Tuleb jälgida, et kapsal oleks haudumise ajal paar sentimeetrit vedelikku all, muidu kõrbeb ta põhja. Soovi korral võib kapsale lisada külmutatud pohlad või jõhvikad.

Serveeri seapraad jõulukapsa ja keedukartulitega. Seapraad serveerida kena annuse sinepiga.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…