RETSEPT: Rahakotisõbralik kodune jõulugurmee

Vanade eestlaste jõululaualt ei puudunud korralik seapraad, hapukapsas ega ka magus, sest usuti, et peres, kus jõuluroogasid ei valmistata, pole järgmisel aastal midagi head loota.

Lähtudes eestlaste tavadest, pani Daily koolikokk Evelyn Bauman kokku soodsa, ent maitsemeeli paitava jõulumenüü, mis sisaldab väikese krutskiga jõulukapsaid, ahjus mooritud seapraadi ning jõuluõhtusöögi lõpetuseks põnevat teraviljavahtu õhkõrna piparkoogipuruga. „Uhke jõululaud puhta tooraine ja põnevate maitsetega ei nõua suuri väljaminekuid. Võimalusel soovitan kokata terve perega, sest ühiselt veedetud aeg on väärtuslik,“ julgustas Bauman naisi ka oma meest ja lapsi kööki lubama.

 

Mooritud mädarõikane seapraad

Sealiha (kaelakarbonaad või muu praeks sobilik tükk sealihast)

sool

pipar

mesi

küüslauk

sinep

mädarõigas

õli