RETSEPT: Maasikajäätis viib keele alla!

Käes on maasika ja jäätise hooaeg. Ja mis oleks veel parem kui suvisel päeval süüa värsketest maasikatest ise tehtud jäätist!
Retsept: Toidutare.ee
Foto: Shutterstock

VAJA LÄHEB:

500 g maasikaid

1,5 dl suhkurt

1 tl sidrunimahla

500 ml rõõskkoort 35%

 

KUIDAS TEHA?

1. Pese maasikad ja haki pool kogustest väikesteks kuubikuteks. Ülejäänud pool purusta kahvliga. Lisa maasikate hulka näpuotsaga soola ja sidrunimahla.

2. Vahusta vahukoor suhkru ja hakitud maasikamassiga kohevaks vahuks.

3. Lisa kreemi hulka purustatud maasikad ja sega ettevaatlikult läbi.

4. Jahuta massi külmas umbes neli tundi ja seejärel lõpeta jäätise tegemine jäätisemasinaga või valmista käsitsi.

HEA TEADA!
Parima tulemuse saad värsketest maasikatest, sest nii tuleb jäätisele õige tekstuur ja erksam maitse. Kui lisad poole maasikatest hakituna, jäävad jäätise sisse rõõmsavärvilised tükid.

Kuidas käsitsi jäätist valmistada?
Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri.