Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale.
Serveerimiseks
jõhvikapulbrit
vahustatud vahukoort
Valmistamine
Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kaussi piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud, kuid ära lase keema. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks ning jahuta.
Vala saadud segu silikoonvormidesse. Kata vorm toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks. Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kaussi vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.
Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.
Eemalda vormist tarretunud panna cottad, aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Puista üle jõhvikapulbriga ja serveeri vahukoorega.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…