RETSEPT: Ahjuõuna panna cotta, millega saab hakkama ka täielik võhik

Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale.

Serveerimiseks

jõhvikapulbrit
vahustatud vahukoort

 

Valmistamine

Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kaussi piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud, kuid ära lase keema. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks ning jahuta.

Vala saadud segu silikoonvormidesse. Kata vorm toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks. Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kaussi vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.

Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.

Eemalda vormist tarretunud panna cottad, aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Puista üle jõhvikapulbriga ja serveeri vahukoorega.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…