Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega

4-le

 

120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)

800 ml mandlipiima

1 keskmine õun

3 spl seemnesegu (meile meeldib kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)

Maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

 

Valmistamine:

Alustuseks soojenda ahi 180-kraadini ja tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda kuni puder pakseneb.

Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.

Tõsta puder tulelt, vala sobiva suurusega ahjuvormi, raputa peale seemned ja soovi korral suhkrut ning pane ahju 15 – 20 minutiks küpsema.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…