Rabarberi-toorjuustukook brownie põhjal

Käes on rabarberihooaeg! Soovid vahelduseks midagi muud peale oma klassikalise rabarberikoogi teha? Aga palun! Blogija Gea (kirsikuretseptiriiul.wordpress.com) jagab oma maitsvat rabarberikoogi retsepti Iluguru lugejatega.
Retseptid ja fotod: kirsikuretseptiriiul.wordpress.com

Rabarberi-toorjuustukook brownie põhjal

rabarberitoorjuustukook-brownie-pc3b5hjal_11-2

 

VAJA LÄHEB:

125 g võid
200 g šokolaadi
3 + 2 muna
1,5 + 1 dl suhkrut
2 dl jahu
500 g rabarbereid
600 g toorjuustu
1 tl vaniljepastat

Kõige esimese asjana tükelda rabarberid.
Tükelda šokolaad ja või ning sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Vahusta 2 muna 1,5 dl suhkruga. Sega hulka või-šokolaadi segu. Sega hulka ka jahu ning pool tükeldatud rabarberi kogusest.
Kata nelinurkne klassikaline lasanjevorm küpsetuspaberiga ning vala šokolaadi koogipõhi vormi ning küpseta eelkuumutatud 180°C ahjus 10 minutit. Võta kook välja ja jäta jahtuma kuniks valmistad teise kihi.
Vahusta toasoe toorjuust 1 dl suhkruga ning 3 munaga. Sega hulka vaniljepasta ning ülejäänud rabarberid.
Küpseta 180°C juures 35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, veelgi parem üleöö jahedas.