Personaaltreeneri ja Talleggi saadiku Rauno Rikbergi sõnul sobivad kargetesse märtsiõhtutesse kiirelt valmivad pastaroad. Need pakuvad piisavalt kosutust, kuid lubavad nutikalt valitud lisanditega eksperimenteerides siiski piirata toidukorra kaloraaži ning muuta kosutava roa seeläbi patuvabaks naudinguks.

„Näiteks aitab pastarooga tervislikumaks muuta koduse hakkliha vahetamine kergesti seeditava kanahakkliha vastu. Koorese kastme asemel proovi aga sidrunimahla ning oliiviõli külluslikku kooslust ja pastast eelista kindlasti täisteraversiooni,“ jagas Rikberg nippe armastatud pastaroa tuunimiseks.

Mõnusaks argiroaks soovitab personaaltreener katsetada Britt Paju retsepti, kus kevadist särtsu lisavad  maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks peetava brokoli krõmpsuvad õisikud ning organismi proteiinivajaduse eest kannab hoolt kerge, kuid toitev kanafileest valmistatud hakkliha.

Kanahakkliha-pastaroog brokoliga (ühele)

150 g Talleggi broilerifileest hakkliha

100 g täisterapastat (nt penne)

100 g brokoliõisikuid

0,5 väiksemat sibulat (u 20 g)

1 küüslauguküüs

20 g mozzarellat

1 tl oliiviõli

Peotäis basiilikulehti

sorts sidrunimahla

soola, pipart

 

Valmistamine:

Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente küpsusastmeni  (u 7 minutit). Kui keemisaja lõpuni on jäänud 2-3 minutit, lisa ka brokoliõisikud. Keeda lõpuni, kurna sõelal (jäta pisut keeduvedelikku alles) ja loputa kiirelt külma vee all – nii saad sõmera pasta ja erksavärvilised brokoliõisikud ühekorraga. Kuumuta keskmise kuumusega õlisel pannil hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta u 3-4 minutit. Lisa hakkliha ja kuumuta segades u 2-3 minutit, kuni liha on küpse moega. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega juurde pasta-brokoli ning riivi peale mozzarella. Kui segu tundub kuiv, lisa veidi pastakeeduvett. Võid katta panni kaanega ja paar minutit veel kuumutada, kuni juust on sulanud või küpseta toit lõpuni ahjus. Viimasel juhul kasuta kas eraldi ahjuvormi või kohe alguses kuumakindlat panni ning küpseta pastasegu 200-kraadi juures ahju ülemises osas u 5 minutit. Juust peab olema kindlasti küpsenud ja roog kergelt krõbe. Serveeri koos värske salati ja basiilikulehtedega!


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…