SINU NAHK ON TUHM JA KOLLAKAS? Põhjus võib olla selles!

Nahk on organ ning tema väljanägemine peegeldab organismi tervist. Loe, mis on kollase naha tegelikud tekkepõhjused.

Karotenoidid on rasvlahustuvad pigmendid, mida leidub oranžides, kollastes, punastes ja rohelistes puu- ja köögiviljades ning, mis kaitsevad neid UV kiirguse eest. On teada 600 karotinoidi.

Alfa- karoteen – keedetud porgandis (rohkem kui toores porgandis), kõrvitsas.

Beeta- karoteen – aprikoosis, maguskartulis (bataat), brokkolis (Brüsseli kapsas), mangos, kõrvitsas. β – karoteen on oluline roll vähi ennetamisel, ta tõkestab vabade radikaalide teket.

Lükopeen – aine, mis annab tomatitele, arbuusidele, roosadele greipfruutidele punase värvuse. Leidub tomatipastas. Takistab vähirakkude arengut, kaitseb tubakasuitsus leiduvate kantserogeenide eest, UV kiirguse eest. (http://www.tps.edu.ee)


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…