LIISI LAANEMÄE TOIDUBLOGI: Tomati-sibulasupp peekoni ja mozzarella-kirssidega

Seekord jagan üht oma varamu parimat tomatisupi retsepti. Supi valmistamine võtab küll aega, kuid tasasel tulel haudunud ja aromaatne taldrikutäis on seda väärt. Köögiviljad tuleb lõigata pooleks või neljaks, lisada maitseained ja jätta pott tulele podisema. Et tomatileent toekamaks muuta, võib supile veel lisada krõbedaks praetud peekoniribasid ja pisikesi mozzarella-kirsse, mis kuuma supi sisse mõnusalt ära sulavad.

VAJA LÄHEB:

6 tomatit
2 sibulat
1 küüslauk
2-3 sl võid
suhkrut
soola
Cayenne ́i pipart
peotäis värsket tüümiani
 vaöge
SERVEERIMISEKS:
6 mozzarella-kirssi
6 õhukest peekoniviilu
vaöge
VALMISTAMINE:
Aja vesi keema ja tõsta tomatid paariks minutiks keevasse vette. Eemalda kahvli ja noaga tomatitelt koor ja tükelda suuremateks tükkideks. Kuumuta poti põhjas või. Tükelda sibul ja küüslauk suuremateks tükkideks ning prae võis klaasjaks. Lisa tükeldatud tomat ja klaas vett. Maitsesta vähese suhkru, soola ja Cayenne ́i pipraga. Lisa tüümianilehed ja jäta supp madalale kuumusele podisema kuni supi konsistents muutub paksemaks (45-60 minutit). Soovi korral serveeri suppi pruunistatud peekoni ja mozzarellakirssidega. Kõrvale head ciabatta’ t või muud leiba.
vaöge