LIISI LAANEMÄE TOIDUBLOGI: Šokolaadi-suvikõrvitsakeeks

Alles see oli, kui ma imetlesin peenramaal kollaseid suvikõrvitsaõisi, nüüd aga tuleb leida viise suvikõrvitsate realiseerimiseks. Sellesuviseks lemmikuks on tummine suvikõrvitsakeeks.

Keeksi tegemiseks läheb vaja üht väiksemat suvikõrvitsat, aga saab ära kasutada ka suuremaid ülekasvanud isendeid, eemaldades eelnevalt puitunud koore ja seemned. Suvikõrvitsakeeks jääb seest mõnusalt mahlane ja pehme. Valmistamine ise käib lihtsalt ja kiiresti. Mina puistasin keeksile peale seemnesegu, kuid tõelised šokohoolikud võivad peale teha šokolaadiglasuuri.

VAJA LÄHEB:
  • 3 dl jahu
  • 4 sl mõrudat kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl õli
  • 3 dl jämedalt riivitud suvikõrvitsat
  • 2 sl seemnesegu
VALMISTAMINE:
Sega omavahel kuivained. Vahusta munad suhkruga. Sega munavahu hulka õli ja kuivained ning sega korralikult läbi. Lisa riivitud suvikõrvits. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Vala tainas vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit või kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta keeks ahjust välja ja lase 10 minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta välja.