LIISI LAANEMÄE TOIDUBLOGI: Koorene aedviljaroog

Selles hilissuvises roas on kasutatud erinevaid köögivilju - kollast paprikat, rohelist suvikõrvitsat ja punaseid tomateid. Juustuga üleküpsetatud krõbedad saiaviilud peal on eriti maitsvad ja mõnusad hiljem koorest kastet kokku kaapida. Tõeline aiahooaja maiuspala!

VAJA LÄHEB:

1 paprika
1 väiksem suvikõrvits
3-4 tomatit
250 ml rõõska koort
värsket tüümiani
soola-pipart
2 täistera saiaviilu
50 g riivitud juustu
 vaöge
VALMISTAMINE:
Tükelda köögiviljad. Kuumuta pannil veidi õli, lisa paprika. Lase paprikal haududa, seejärel lisa tükeldatud suvikõrvits ja tomatid ning värske tüümiani lehed. Hauta kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed. Vala peale koor, maitsesta soola-pipraga. Lase paar minutit podiseda. Lõika saiaviilud neljaks kolmnurgaks. Torka saiaviilud aedviljade vahele, puista peale riivitud juust. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni roog on pealt kenasti pruunistunud.
 vaöge