LIISI LAANEMÄE TOIDUBLOGI: Klassikaline borš

Vana hea supp tasub taas meeldetuletamist, eriti kui koostisained on kõik oma aias saadaval. Supi ettevalmistamine nõuab küll veidi aega ja teravat riivi, kuid asi on seda väärt. Kel soovi, võib lisada supile liha, näiteks eelmise päeva praejääke. Serveeri suppi maitserohelisega, soovi korral lisa hapukoort.

VAJA LÄHEB:

vaöge

2 porgandit
2 suuremat peeti

300 g kapsast
4-5 tomatit
2 sibulat
2-3 loorberilehte
5 tera musta piprat
3 sl õli
5 sl suhkrut
1 sl soola
1 liiter vett
1 sl 30% äädikat
tilli
serveerimiseks hapukoort ja/või maitserohelist
vaöge
KUIDAS VALMISTADA:
vaöge
Riivi jämedalt peet ja porgand. Ribasta kapsas. Tükelda tomatid, haki sibul. Kuumuta suure poti põhjas õli. Kuumuta porgandit ja peeti õlis mõnednminutid. Lisa kapsas. Maitsesta suhkru, soola, loorberi ja pipraga.
Kuumuta kaane all 20 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tomat ja sibul, kuumuta veel 20 minutit, taas aeg-ajalt segades. Lisa vesi, äädikas, hakitud till ning keeda 2–3 minutit. Serveeri borši hakitud tilli ja hapukoorega.
vaöge