Külma ilma lohutustoit: Brüsseli kapsas polentaga

Pärast kiiret tööpäeva ei ole midagi mõnusamat kiiresti valmivast, kuid tervislikust ja maitsvast kõhutäiest, mille kreemine tekstuur jääb veel pikalt meelde. Just selline on itaallaste armastatud polenta.

Polenta on itaallastele nagu kartulipuder eestlastele – nostalgiline lohutustoit. Jahvatatud maisist valmistatud polenta on erinevates roogades maitsev gluteenivaba alternatiiv, mida saab keeta meelepärases puljongis ja maitsestada mitmete aromaatsete juustudega nagu parmesan, pecorino ning tallegio.

Fiskarsi köögimeistrite kiire ja maitsev versioon traditsionaalsest polentast saab kreemise tekstuuri tänu pecorino juustule ja koorele ning küllusliku küüslauguga küpsenud Brüsseli ehk rooskapsas seob selle maitsva roa tervikuks.