Kolm lihtsat nippi hõrgu ahjukana valmistamiseks

Aasta algus on suurepärane aeg heita pilk oma toitumisharjumustele ning seada eesmärgiks senisest tervislikum toidusedel. Talleggi tootekategooria juht Heli Sepp soovitab rikastada oma menüüd mahlase ahjukanaga ning jagab lihtsaid ja kasulikke nippe, kuidas klassikalisest kanast maitseküllane roog valmistada.

Täidist mahub 1,5 kilogrammise kana sisse umbes 150 grammi. Meeles tasub pidada, et kui tegemist on suurema linnuga, siis tasuks pigem eelistada täidiseta ahjukana, kuna täidise tõttu soojusjuhtivus linnu keskosas halveneb ning küpsemine aeglustub. Suuremat lindu võib kuivamise vältimiseks küpsemise ajal kasta tekkinud leemega.

 

#3 Kuldse jume saladus

Terve kana küpsetamisel on soovitatav lind „kokku“ siduda, kuna siis säilitab kana küpsedes kauni vormi ja on pärast hõlpsamini lõigatav. Kui terve kana küpsetatakse ahjus, siis võib selle esmalt 200-220 kraadi juures pruunistada – see aitab takistada lihamahlade väljavalgumist ja nii saavutab ahjukana isuäratavalt kuldse jume. Terve broiler küpseb 180 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Siinkohal on oluline silmas pidada seda, et küpsetamistemperatuurid sõltuvad linnu vanusest, selle eeltöötlusest ning lihatükkide suurusest.