Kolm lihtsat nippi hõrgu ahjukana valmistamiseks

Aasta algus on suurepärane aeg heita pilk oma toitumisharjumustele ning seada eesmärgiks senisest tervislikum toidusedel. Talleggi tootekategooria juht Heli Sepp soovitab rikastada oma menüüd mahlase ahjukanaga ning jagab lihtsaid ja kasulikke nippe, kuidas klassikalisest kanast maitseküllane roog valmistada.

#1 Maitsesta heldelt

Terve ahjukana valmistamine on lihtne ka algajale kodukokale, kuna poelettidel on saadaval juba eelmaitsestatud kanad, mis vähendab tublisti kokkaja vaeva ja ajakulu. Ise kodus maitsestades on võimalusi väga palju. Kana võib marineerida näiteks õli, sojakastme, karri, paprika ja ürtide seguga või lihtsalt maitseainetega sisse hõõrudes. Ideaalis võiks jätta kana üle öö marineerima, sest siis jõuavad maitsed imenduda.

 

#2 Katseta põnevate täidistega

Kui soovid klassikalisele ahjukanale rikkalikumat vaheldust, proovi täidetud kana. Vastavalt kasutatud koostisosadele annab täidis küpsele kanale juurde nii mahlasust kui ka uusi maitsenüansse. Väga hästi sobivad selleks mitmesugused köögiviljad nagu näiteks kapsas, õun või porgand. Samuti võib täidisena kasutada ka seeni, hakkliha, rosinaid, musti ploome ning ürtidest peterselli või basiilikut.