Jäine ahvatlus jõululaual: rikkalik vaarika-brownie jäätisetort

Maitsev jäätiseelamus annab jõulukuule sära ning üks luksulik jäätisetort ei jäta külmaks ka kõige suuremaid magusagurmaane.

Kõigepealt valmista šokolaadikook ehk brownie. Selleks tükelda šokolaad ja sulata see koos võiga vesivannis. Lase šokolaadisegul mõni minut jahtuda. Seejärel sega juurde suhkur ja vahustatud munad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda.

 

Võta nüüd seesama koogivorm, milles šokolaadikooki küpsetasid ja vooderda see toidukilega. Suru vaarika-brownie jäätis tihedalt vormi põhja. Vaarika-brownie jäätise peale määri karamelli-mandlijäätist. Võta mõlemad jäätised 30 minutit varem sügavkülmikust välja, et need saaksid pehmeneda. Vooderda jäätis nüüd toidukile alla ja hoia 2-3 tundi sügavkülmas, et see jäätuks.

 

Aseta šokolaadikook tordialusele valmis. Vahusta vahukoor suhkruga kergelt vahtu. Lisa nüüd vaarikamoos ja vahusta uuesti seni kuni saad paksema vaarikavahu. Tõsta vaarikavaht juba pritskotti valmis. Valmista ka šokolaadikaste. Selle jaoks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda jäätis toidukilega koos vormist ja tõsta see šokolaadikoogi peale nii, et vaarika-brownie osa jääks ülesse poole. Pritsi nüüd vaarikavahutupsud koogile ja nirista kook üle šokolaadikastmega. Serveeri kook kohe!