#9
Tahke küpsenud juust on aga kaariest peatava toimega. Selle tekstuur soodustab süljeeritust ning koostis neutraliseerib suu happelist keskkonda. Piimatooted sisaldavad valke, rasvu, fosfaate ja kaltsiumit, moodustades nii hambasõbralikuma toitude rühma.

 

#10
Kui must tee ei ole hammastele kasulik, siis ülejäänud teed on seda küll. Tee sisaldab flavonoide, mis aitavad hambaid puhtana hoida ja eemaldada kahjulikud bakterid, mis hammastele haakuvad. Ka tees sisalduv floriid on hammaste emailile kasulik. Piisab vaid, kui jood päevas ühe tassikese teed ning hammaste ja suuõõne tervislik seisund paraneb üsna pea.

 

#11
Kohe pärast söömist on soovitav närida ksülitoliga närimiskummi. See stimuleerib sülje eritust ja aitab taastada suus pH-taseme. Samas selle maitse ei kesta kaua, tuletades närijale meelde, et nüüd on aeg see välja sülitada. Liigselt kaua nätsu närimine ei ole mitte ainult ebaviisakas, vaid ka kahjulik. Näts tõmbab endasse mustust ja kui seda kaua närida, siis hoiame üleliigseid baktereid suus ja see võib kahjustada suu mikrofloorat. Lisaks kulutame sellega me liigselt ka lõualuud ja hambaid.
PS! Proovi näiteks Soomes populaarseid ksülitool-pastille, mida lastele pärast sööki jagatakse, et vähendada kaariese riski.

 

#12
Hammaste tervise seisukorra veelgi paremaks muutmiseks võta kasutusele elektrihambahari. See teeb kordades rohkem pöördeid kui meie käsi jõuaks teha ja puhastab hambad efektiivsemalt. Kindlasti tuleb meeles pidada, et selle harjaga ei tohi hammastele vajutada ja tuleks järgida täpseid juhendeid, mis on kaasa antud müüja poolt või uuri oma hambaarstilt või suuhügienistilt.

 

#13
Suuremate hambavahede olemasolul oleks mõistlik kasutusele võtta ka väiksed hambavaheharjad. Kitsamatesse vahedesse sobib hästi hambaniit, mida tuleb siis mööda mõlemat hambakülge vedada, et katt ära puhastada.

 

#14
Kui sulle tundub, et valgendavad hambapastad ei mõju valgendavalt, siis võib-olla kasutad sa neid valesti, sest need ei jõua toimida, kui peseme hambaid alla 2 minuti. Seega kõigepealt pese hambad ja kasuta niiti/hambavahe harja. Seejärel kanna pasta harjaga uuesti hammastele ja lase mõni minut mõjuda. Aga ettevaatust – valgendavad hambapastad on küllaltki abrasiivsed. Kui koguaeg valgendavat pastat kasutada ja kõvasti harjata, siis kulub habaemail õhemaks ja hambaluu ehk dentiin tuleb rohkem nähtavale. Dentiin on temperatuuri kõikumistele tundlikum ja lisaks on see ka kollakama värvusega.

 

#15
Kord aastas võiks külastada ka suuhügienisti, kes puhastab hambad professionaalselt ja annab head nõu, kuidas hammaste eest paremini hoolitseda.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…