Tõenäolisest oled sa punast veini koguaeg valel temperatuuril joonud

Selleks, et punase veini maitsed tuleks eriti hästi esile, tuleks seda juua temperatuuri 12-18 kraadi. Taylor veinid kirjutab, et kui punane vein on liiga soe, siis domineerib selles sisalduv alkohol ning maitsed ei tule nii hästi esile ning vein võib tunduda kibeda ja lamedana.

Kui aga punane vein on liiga külm, siis on maitsed liiga alla surutud. Aroomid on otsekui kanged ja kinni, nii et ninas ei tunne me joogi lõhna ega suus selle maitset. Mingil juhul ei tohi veini panna siis jääkappi, et see kiirelt maha jahtuks. Selline brutaalne tegutsemine lõhub veini struktuuri.

Täidlasemaid punaseid veine võib serveerida ka veidi soojemal temperatuuril, kuid kergemad punased veinid nagu Pinot Noir tuleks serveerida jahedamal temperatuuril.

 

Terviseks!


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…