Tallinna uusima restorani Rae Meierei trumbiks on oma juustuvabrik

Eesti Maitsete Saatkond avas Tallinna vanalinnas omanäolise Rae Meierei, mille märksõnadeks on juustutootmine, ainulaadne sisekujundus, autorikokteilid ja mitmekülgne menüü.

 

Restorani kaheaastast teostusperioodi juhtis projekti autor, tuntud restoranipidaja ja restauraator Pavel Gammer, kes on väga hoolikalt läbi mõelnud kõik interjööri ja menüüga seonduvad detailid.

Köögifilosoofia on loonud mainekas tippkokk Dmitri Rooz, kes esindas tänavu Eestit kokkade olümpiaks peetava Bocuse d’Or’i finaalis. “Soovisime Eesti toidu- ja restoranimaailma tuua midagi täiesti uut, kartmata erineda,” ütleb uue restorani brand chef Dmitri Rooz. Kahe aasta jooksul valminud restoranis on väga põhjalikult läbi mõeldud nii interjöör kui ka menüü. “Rae Meierei valik sai erakordselt mitmekesine. Menüüs on enam kui 60 isuäratavat rooga, mille hulgas on nii koduseid maitseid kui ka ülemaailmseid toidutrende,“ lisab suure pühendumuse poolest tuntud Rooz. „Üks on aga kindel: meie kööki iseloomustavad lihtsad, värsked ja puhtad maitsed. Nii mitmedki road põhinevad meie enda tehase juustudel. Just majajuustusid soovitan ma meie külalistel kõigepealt proovida. Mina soovitan külalistel esmajärjekorras proovida majajuustusid.“

Kohapeal asuvas meiereis valmivad juustusõprade rõõmuks koorejuust stracciatella, erineva pehmusastmega mozzarella, juustupall burrata, ricotta ja ahjus küpsetamiseks mõeldud halloumi. Meistrid õpetas välja kogenud itaallane Massimo Mercandino, kes teab süvitsi kõike, mis puudutab juustusid. Edaspidi laiendab tootmist noor ja andekas Mihkel Kalbus, kes on ka üks menüü ja kokteilikaardi väljatöötajatest.

Jookide poolt väärivad eriti mainimist esmaklassilised majakokteilid, mille retseptid ja koostisosad on valminud tihedas koostöös kokkadega. Erinevaid veine on pakkuda 130, millest lausa 25 saab osta ka klaasiga.

350 kohaga Rae Meierei on üks Eesti suurimaid restorane. Sisekujundus on loodud industriaalses võtmes ja inspireeritud art déco’st, tuues esile palju originaalseid valgusteid ja avastamist väärt disainielamente, mis on pärit reisidelt üle maailma.

Külastajate päralt on mitmetasandiline suur saal, kus on hea jälgida avatud köögis askeldavaid kokkasid. Kõrval asetsevas väiksemas saalis on hea vaade juustutehases toimuvale. Lisaks on võimalik aega veeta sise- ja väliterrassil või hoopiski reserveerida oma seltskonnale privaatsed VIP-saalid restorani tagaosas.

Rae Meierei asub Tallinna vanalinnas aadressil Dunkri 5 (Beer House’i maja 2. korrusel endise Raeköögi ruumes) ning on avatud iga päev kella 12-st südaööni (köök töötab kella 23-ni). Laua saab broneerida telefonil 53 43 83 66 või kodulehel www.raemeierei.ee

Restorani ja juustutehase avamine on esimene etapp laiemast projektist, mis hõlmab kokteilibaari, viinamuuseumi ja väikest alkoholitootmist.

Rae Meierei kuulub samasse gruppi kohvik-pagarikojaga Rukis ning restoranidega Farm, Beer House ja Korsaar. Restorane ühendavaks lüliks on MTÜ Eesti Maitsete Saatkond võrgustik, mis viib restoranipidajad kokku kohaliku tooraine kasvatajate-tootjatega.

Rae Meierei sotsiaalmeedias:

facebook.com/raemeierei

instagram.com/raemeierei

Hashtag: #raemeierei


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised