Seened – kasulikud ja maitsvad

Seened on kasulikud

Seened on tervisle kasulikud, sest nad sisaldavad endas põiele kasulikku ainet seleen. Samuti on need hea D-vitamiini- ja rauaallikad. Lisaks D-vitamiinile leidub seentes veel B- ja A-vitamiini, sealhulgas ka B3 (niatsiin) ja B9 (foolhape). Mineraalainetest sisaldavad metsaseened kaaliumit, fosforit, tsinki, vaske, mangaani, arseeni ja eelnevalt mainitud seleeni.

 

Seened on maitsvad

Seentest on võimalik teha nii palju erinevaid roogi. Alustades suppidest lõpetades kotletidega. Meie lemmikuks on sellel sügisel puravikusupp.

Koostiosad:

  • 4 dl puravikke (hakitud)
  • 2 sl võid
  • 2 sl hakitud sibulat
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 8 dl vett
  • 1,5 kanapuljongikuubikut
  • 2,5 sl jahu
  • 2 dl rõõska koort
  • 1 sl sojakastet
  • 0,5 dl punast veini
  • sool, pipar ja riivitud parmesan

 

Valmistamine:

Haki seened ja kuumuta malmpotis algul ilma rasvata, kuni niiskus neist eraldub.

Lisa või ja sibulad ja hauta umbes 20 minutit mõdukas kuumuses.

Lisa 7 dl vett ja puljongikuubikud. Kuumuta kuni keemiseni ja lisa jahu, mis on segatud 1 dl veega. Sega ja kuumuta uuesti keemiseni. Lisa koor, vein ja sojakaste. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda suppi mõõdukas kuumuses ilma kaaneta 10 minutit, kuni supp pakseneb.

Serveeri kuumalt koos riivitud parmesani juustu ja seenekuklitega.

Retsept on leitud internetist nami-nami.com kodulehelt.