NJÄMMA! 2 retsepti Palja Porgandi värskelt ilmunud pudruraamatust

Blogi Paljas Porgand autor Merilin Taimre andis välja oma uue, järjekorras kolmanda raamatu “Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale”. Rääkisime Meriliniga pudruteemadel lähemalt ning tegime tutvust tema uue raamatuga.

Kas sina teed putru veega või piimaga? 

Mina teen oma putru veega, sest piim annab igale pudrule juba kindla maitse. Minu eesmärk on pudrule omapärane maitse luua hoopis lisanditega, mis teevad tavaliselt putrust esmaklassilise roa.

 

Kas puder on ainult hommikusöök?

Ei, absoluutselt mitte. Puder võib olla ka finedine ja võib olla ka peolaua osaks, kui osata sellega mängida. Ja just seda mu raamat tegema õpetabki! Lapsed või abikaasa pole nõus putru sööma? Üllata neid minu pudruretseptiga ning paned nad pead pöörama!

 

Kui tihti sina putru sööd? Mis puder on sinu lemmik?

Pudruraamatu valmistamise käigus 1-2 korda päevas. Nüüd harvem, kuid iga nädal kindlasti! Mul ei olegi lemmikut, muidu poleks mu raamat sündinud, sest me jääme tihtipeale oma harjumuste ja mugavuse ohvriks. Nii nauditakse ühte kindlat putru aastaid. Minu eesmärk on üllatada oma maitsemeelt iga päev uue retseptiga!

 

Mida põnevat sinu uuest raamatust leida võib?

„Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale” on pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. Toidukorrana on kaerahelbepuder väljunud hommikusöögiraamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks. Raamat toob lugejani kaerahelbepudru fenomeni fitnessi maailmast väljapoole, et näidata ka kõige võhiklikumale kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad. Pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama piiritu kui kokkaja kujutlusvõime. Nii võib leida blogi Paljas Porgand pudruraamatust ohtralt magusate ja soolaste kaerahelbeputrude retsepte, mis on kõik omamoodi vimkaga ja üllatavad. Need pudrud sobivad ükskõik missuguseks toidukorraks, on toitumisalaselt igati tasakaalus ja pakuvad meeliülendavaid maitseelamusi!

Raamatud on müügil kõikides Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodides, MyFitnessi klubides ja suuremates toidu jaemüügikettides üle Eesti

 

Pudruraamatu esitluste toimumisinfo leiad siit:

MERILIN TAIMRE JAGAS ILUGURU LUGEJATELE KAHTE PUDRURETSEPTI OMA UUEST RAAMATUST – ÜKS SOOLANE JA TEINE MAGUSASÕPRADELE.

 

KITSEJUUSTU-PUNAPEEDIPUDER

VAJA LÄHEB (kogus ühele)

  • 75 g riivkeedupeeti
  • 30 g kaerahelbeid
  • 25 g kookoskoort
  • 25 g kitsejuustu
  • 1/2 tl rosmariini
  • 1/2 tl tüümiani
  • 1/2 tl paprika maitseainet
  • noaotsatäis Himaalaja soola
  • noaotsatäis laimipipart
  • seesamiseemneid kaunistamiseks
  • palsamikastet kaunistamiseks
  • salatilehti kaunistamiseks
  • koriandrit kaunistamiseks

 

VALMISTAMINE:

Mikserda peet koos vahtrasiirupi, kookoskoore ja maitseainetega ühtlaseks püreeks. Lisa vajadusel vett ja keeda kaerahelbeid potis madalal tulel seni, kuni kaerahelbed on pehmed. Vala puder kaussi ja puista peale kitsejuust, koriander ja seesamiseemned. Serveerides lisa veel salatilehed ja palsamikaste.


 

MOONISEEMNETEGA VANILLI-SIDRUNIKOOGIPUDER

VAJA LÄHEB (kogus ühele):
  • 1/2 sidrunit + sidrunikoor
  • 200 g mandlipiima
  • 100 g pehmet tofut
  • 35 g kaerahelbeid
  • 15 g vanillimaitselist valgupulbrit
  • 5 g mooniseemneid
  • noaotsatäis Himaalaja soola
VALMISTAMINE:
Mikserda sidruni viljaliha mandlipiima ja tofuga. Kalla potti koos kaerahelvestega ja keeda pehmeks. Eemalda pott tulelt ning sega hulka sool, mooniseemned ja valk. Serveerides puista peale sidrunikoort.

VAATA, MILLISEID PÕNEVAID RETSEPTE SELLEST RAAMATUST VEEL LEIAB:

SEDA RAAMAT ON IGA PUDRUSÕBRA UNELM!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save