Sega omavahel kohupiim, muna, munakollane, suhkur, jahu, vanillisuhkur, sool ja rosinad. Sega ühtlaseks ja jäta umbes tunniks seisma. Raputa taldrikule jahu, tõsta tainast supilusikaga paras kogus tainast ja veereta jahu sees. Vajuta pätsike veidi lapikuks. Kuumuta pannil õli ja prae rohkes õlis sõrnikud mõlemalt poolt kuldseks. Ära panni üle koorma, küpseta sõrnikuid mitmes osas. Serveeri hapukoore, keedise või muu meelepärasega.

 

Soovitused:
– Soolaste sõrnikute puhul vähenda suhkrukogust ja lisa näiteks hakitud ürte.
– Magusatele sõrnikutele võid lisada erinevaid maitseaineid – kaneeli, kardemoni või hakitud kuivatatud puuvilju.
– Kui oled sõber päevalilleõliga, proovi praadida sõrnikuid päevalilleõlis. See on hästi traditsiooniline maitse Slaavi köögis.
– Paneerimiseks võid kasutada ka mannat.

 

Retsept ilmus 2017. aasta veebruarikuises ajakirjas Oma Maitse.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…