Idülliline hommikuärataja: pontsakad kohupiimasõrnikud

Suvi on parim aeg idülliliste hommikute nautimiseks, taustaks aeglaselt ärkav taevas ja linnulaul. Need on suve kuldhetked, mille muudab veelgi täiuslikumaks tervislik ja hoole ning armastusega kaetud hommikulaud. Kuna puhkuste perioodil on aega tavapärasest rohkem, on see hea võimalus põnevate hommikusöögiretseptide katsetamiseks. Lihtne viis tervistava tulemuse saavutamiseks on panna rõhku erinevatele piimatoodetele.
Foto: Tuuli Mathisen

„Piimatooted on heaks energiaallikaks ning hoiavad tänu valgusisaldusele kõhu kauem täis. Kuna piimatoodete maailm on sedavõrd mitmekesine, siis huvitavatest retseptidest kindlasti puudust ei tule,“ sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

 

Toiduliit kutsub vastalanud piimakampaania raames eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ning šnitti saab selleks võtta „Ise tehtud, hästi tehtud“ autori Tuuli Mathiseni retseptist – mõnusalt mahlased ning koduse mekiga kohupiimasõrnikud rosinatega.

 

Kohupiimasornikud rosinatega_foto_Tuuli Mathisen

 

Kohupiimasõrnikud rosinatega
Ca 10 sõrnikut
Valmistamisaeg: 30 minutit + ca 1 tund taina seismiseks
500 gr teralist kohupiima
1 suurem muna + 1 munakollane
2 sl suhkrut või mett
3 sl jahu (kuhjaga) + paneerimiseks
1 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
100 gr rosinaid
Õli praadimiseks