EESTI TIPPKOKK ÕPETAB: Soe quinoa salat, küpsetatud erinevate juurikate ja fetajuustu “lumega”

Tippkokk Nikita Ulitin õpetab, kuidas maitsvat õhtusööki valmistada.
Foto: Artjom Ulitin/Lisett Lees

VAJA LÄHEB:

–       500 g beebi kartuleid

–       200 g beebi porgandeid

–       1 pea lillkapsast

–       1 pakk feta juustu

–       2 dl keedetud quinoat

–       2 oksa rosmariini

–       4 küünt küüslauku

–       oliivõli

 

VALMISTAMINE:

Lõika feta juust kubikuteks ja pane karbiga sügavkülma külmuma. Kui juust on külmunud siis lase külmunud kuubikud läbi blendri lumetaoliseks puruks. Pese kartulid ja porgandid. Lõika kartulid pooleks ning sega kokku õli, rosmariini ja purustatud küüslauguga. Pane juurikad eelsoojendatud 180C ahju ca 15 minutiks küldseks küpsema. Lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning hoia keevas vees 3 min, seejärel jahuta külmas vees. Sega kokku quinoa ja juurikad, maitsesta pisut soolaga. Serveerimisel raputa juurikatele peale fetajuustu “lund”.