EESTI TIPPKOKK ÕPETAB: Retseptisoovitus pühapäevaks

Iluguru kuu blogija tippkokk Nikita Ulitin soovitab pühapäevaks sooja mereannisalatit, värsket ürti ja trühvlisoola.

VAJA LÄHEB:


– 1 kg mereannikokteili
– 1 kg sinimerekarpe
– ½ fenkolit
– 1 väiksem punt peterselli
– 200 ml valget veini
– 100 ml vahukoor
– 3 küüslauguküünt
– 2 loorberi lehte
– ¼ sidrunimahl
– 1 tl suhkurt
– 2 spl taluvõid
– 1 tl trühvlisool

VALMISTAMINE:

Kuumuta mereannikokteil taluvõiga pannil ca 3 min. Lisa kokteili hulka peeneks hakitud fenkol, hakitud küüslauk, loorber ja kuumuta edasi ca 3 min. Pane pott tulele ning lisa valge vein ja suhkur. Seejärel lisa sinimerekarbid ning kata kaanega, kui karbid on avanenud lisa potti vahukoor ja mereannikokteil, kuumuta ca 2 min. Võta tulelt maitsesta trühvlisoola ja sidrunimahlaga ning serveeri värskelt hakitud peterselliga.