EESTI TIPPKOKK ÕPETAB: Maitsev pidulauaretsept vabariigi aastapäevaks

Tänase tähtsa päeva puhul õpetab tippkokk Nikita Ulitin tegema pikalt küpsetatud seaküljeliha, rohelise herne, porru, mädarõika ja hapukooresalatiga ning küpsetamisleemega.
Retsept: Nikita Ulitin
Foto: Artjom Ulitin/Lisett Lees

VAJA LÄHEB:

– 1    kg    searibiliha
– 500    ml    veisepuljongit
– 300    ml    Põltsamaa    Tõmmu    veini
– 4    spl    teriyakikastet
– 3    spl    heledat    sojakastet
– 2    hakitud    sibulat
– 4    küünt    küüslauku
– 2    oksa    rosmariini
– 2    loorberilehte
– 500    g    rohelisi    herneid
– 1    väiksem    porrulauk
– 1    spl    mädarõigast
– 250    g    hapukoor    20%

 

VALMISTAMINE:
Vii    potis    keemiseni    vein    ja    keeda    ca    2    min.    Seejärel    lisa    puljong,    teriyaki,    soja.
Prae    pannil    hakitud    sibul,    hakitud    küüslauk    ja    rosmaariin    ca    3min.    Lisa    sibul,
küüslauk    ja    rosmariin    puljongile.
Pane    seaküljeliha    küpsetusvormi    ning    vala    hulka    puljongi    ja    veinisegu.    Kata
küpsetusvorm    topelt    fooliumiga    ning    aseta    eelsoojendatud    200C    ahju    20    min.
Seejärel    alanda    kuumust    150C    ning    küpseta    2    tundi.
Sega    kokku    herned,    hakitud    porrulauk,    hapukoor,    mädarõigas    ning    maitsesta
soola    ja    pipraga.
Kui    siga    on    valmis,    kurna    küpsetamisleem    läbi    sõela    ning    maitsesta    vajadusel
soola    ja    pipraga.