EESTI TIPPKOKK ÕPETAB: Hõrk magustoit nädalavahetuseks

Nädalavahetuseks soovitab tippkokk Nikita Ulitin maasika-rabarberi “jääd”, võililleste marjade, skyr-i ja kaerahelbeküpsistega.

VAJA LÄHEB:

– 3 dl külmutatud maasikaid
– 500 ml õunamahla
– 1 pdl rabarberisiidrit
– 400 g maitsestamata skyr-i
– 1 dl marju (omal valikul)
– 1 purk võilille siirupit
– 4 kaerahelbeküpsist

 

 


VALMISTAMINE


Blenderda maasikad ja õunamahl. Kurna läbi sõela ja sega kokku rabarberisiidriga. Vala segu laia vormi ning pane sügavkülma. Iga 30 minuti tagant sega jäätuma hakanud segu kahvliga läbi ja nii 5 korda, kuni on moodustud ühtlane “lumine” jää. Sega marjad võilillesiirupiga. Serveeri jääd koos skyr-I, võililleste marjade ja purustatud kaerahelbeküpsistega.