EESTI TIPP-KOKK ÕPETAB: kuidas valmistada šokolaadikooki popkorniga

Julgen arvata, et enamus inimesi pole kunagi mõelnud rikkaliku šokolaadi ja soolase popkorni koosluse peale? Kas ka sinu jaoks on see värske idee? Siis ole valmis üllatuma!
Retsept: Nikita Ulitin
Foto: Artjom Ulitin/Lisett Lees

Annan sulle järgnevalt juhised, kuidas lühikese ajaga valmistada šokolaadikook, millele on lisatud krõbe soolane popkorn, krõmpsuvad külmkuivatatud vaarikad ning põnevat maitsenüanssi pakkuv hapukas-magus kuusevõrse-astelpaju leem. Kook, mis üllatab kindlasti kõiki sinu kaaslaseid!

Sa vajad:

200 g võid
150 ml vahukoort
300 g šokolaadi
175 g munavalget
75 g munakollast
150 g nisujahu

250 ml astelpaju toormahla
1 purki kuusevõrse siirupit
1 pakki popkorni (soolast)
1 pakki külmkuivatatud vaarikaid

Šokolaadikook:

1) Sulata potis 180 g võid ja lisa 50 ml vahukoort. Kuumuta segu. Võta pott tulelt ja lisa 200 g šokolaadi. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud.

2) Vahusta 175 g munavalget ja 150 g suhkrut tugevaks massiks ning lisa valades 75 g munakollast. Mikserda saadud massi kuni segu muutub helekollaseks ja hästi õhuliseks.

3) Sega käesoe ja sulanud šokolaadimass spaatliga ettevaatlikult munamassi. Lisa saadud massile 150 g sõelutud nisujahu ning sega kuni jahu on täielikult segunenud.

4) Kata ümar küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga ning vala segu vormi. Kuumuta ahi 200°C ja küpseta kooki 10 min, võta koheselt välja ja jahuta.