Hommikusööki seostatakse parema mälu, kõrgema energiataseme, kaalulanguse ja üleüldise heaolutundega ning just kevad on hea aeg endale väljakutse esitamiseks, et õppida hommikust sööma.

„Sööma peaks kahe tunni jooksul pärast ärkamist ja tervislik hommikueine võiks moodustada 20-35% soovituslikust päevasest kalorite hulgast. Kindlasti on iga inimene erinev ja seetõttu on tähtis oma keha kuulata ja vastavalt tegutseda,“ soovitas Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber ja tõi välja 6 kavalat nippi, mille abil õpetada iseennast hommikust sööma.

 

Ärka varem

Kevadel pikenevad päevad muudavad hommikuse ärkamise palju lihtsamaks. Kui suudad, siis ärka 2 tundi enne tööle minemist, et jõuaksid stressivabalt süüa ja end valmis panna. Need, kes lükkavad hommikuti kella korduvalt edasi, ei peaks end vaevama hommikusöökidega, mis nõuavad ekstra aega ja energiat. Tee midagi lihtsat, ent maitsvat ja tervislikku. „Smuuti valmib 5 minutiga ning puder võib jääda tasasele tulele hauduma kuniks ise duši all oled. Kes kodus süüa ei jõua, on oodatud tervislikke hommikusööke meie juurde nautima,“ soovitas Daily peakokk.

 

Kehtesta reegleid

Kui hommikuti söömise harjumus puudub, siis võid kindel olla, et see niisama lihtsalt ei juhtu. Hommikusööki peab planeerima ja selleks tuleb tihti ka mõned reeglid luua. Kui tähtsaks osaks hommikust on sotsiaalmeedias toimuvaga kursis olemine või uudiste lugemine, siis lepi iseendaga kokku, et teed seda nüüdsest pärast hommikusööki. Nii võid kindel olla, et hommikusöök ei jää vahele.

 


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…