SUPERVÜRTSID, mis puhastavad keha ning kaitsevad haiguste eest

Kas teadsid, et saladus tugeva immuunsüsteemi ja hea tervise taga on terve see aeg end sinu maitseainekapis peitnud? Idamaised vürtsid, mida tihtipeale ignoreerid ja vaid siis välja võtad kui Jamie Oliver nii ütleb, on tegelikult ühed tervislikuimad ained sinu terves köögis. Järgmine kord pööra neile veidi rohkem tähelepanu ning lisa oma hommikuputru või smuutisse..

Rosmariin

Üks põhjuseid, miks seda maitseained armastama peaksid, on loomulikult selle imeline aroom. Rosmariinil on võime sinu keha toksiinidest vabastada, mille tõttu võiks teda igapäevaselt näiteks vee sisse lisada. Antioksündandina töötav maitsetaim parandab sinu keha kaitsevõimet, mille tõttu on ta ka tõestatud südamehaiguste ja vähi ennetaja.

 

Kaneel

Jõulud on perfektne aeg kaneeli üledoosiks! Mitte ainult ei muuda ta kõiki küpsetisi imemaitsvaks vaid on ka suurepärane puhastaja meie organismile. See küll ei tähenda, et peaksid kaneelirulle sööma hakkama, kuid oma putru või smuutidesse võiksid seda küll igapäevaselt lisada!

 

Cayenne pipar

Paljud vürtsika toidu austajad armastavad seda maitseainet igapäevaselt kasutada. Kuid kas teadsid et cayenne pipar on ka tõhus kaalulangetaja? Ainevahetust kiirendav vürts aitab meie kehal kiiremini rasva põletada ning toksiinidest vabaneda.

 

Ingver

Eestlased teavad juba ammu, et natukene ingverit meie tee sees aitab haigused eemale peletada. Lisaks aitab ta meie kehal ka mineraale ja toitaineid tarbida. Kui inimesed oma kehale ühe suure puhastuskuuri tahavad teha, siis keskendutakse alati toksiinide väljutamisele, kuid tegelikult tuleks samaaegselt keha ka vitamiinide ja mineraalidega laadida. Just seepärast on ingver ülimalt oluline maitseaine, mida kohe kindlasti rohkem tarbima peaksime!


Mädarõigas

Esmalt võib mädarõika maitse küll veidi ebameeldiv tunduda, kuid pärast mõnda aega õpitakse seda maitseainet üldiselt nautima. Mädarõigas on tuntud oma võime poolest meie maksast kantserogeene väljutada, nii ennetad vähikasvajate teket ning puhastad oma maksa mürkidest ja toksiinidest.

 

Safron

Kas teadsid, et safron on maailma kõige hinnalisem vürts? See maitseaine annab meie sisemistele organitele tõelise boosti, kuna aitab neerudel ja põiel mürke väljutada. Lisaks parandab ta meie immuunsüsteemi ning annab elujõudu.

 

Kardemon

Indias ülimalt populaarsel kardemonil on võime meie kehas elavaid baktereid rünnata ning halvad bakterid välja sorteerida samalajal head bakterid alles jättes. Kusjuures on see maitseaine ka tõestatud antidepressant, mis tõstab energiataset ja laeb uue elujõuga.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…