14 GENIAALSET NIPPI, mis aitavad su tervislikul toidul kauem värskena püsida

Salatid, tomatid, puuviljad - jah, need on tervislikud, kuid ei säili just väga kaua. Selleks, et sa iga päev poes käima ei peaks, toome sinuni nipid, et su toit kauem värskena püsiks.

Foto: Shutterstock

#1 Pabersalvrätt salatipakis

Pane kilest salatipakikesse ka tükike majapidamispaberit. See tõmbab lehtsalati sulamisel tekkiva vee ja niisukse endasse. Niiskus aga paneb värske toidu kiiremini närbuma ja hallitama.

 

#2 Ära eralda banaane kobarast enne söömist

Sa võid küll mõelda, et oled tubli ja jagad oma banaanid kohe portsjoniteks ära, aga selleks, et hoida neid mitte pruuniks minemast tuleks need hoopis kobaras koos hoida ja mitte sealt lahti tirida.

 

#3 Pane kartulikotti üks õun

Idanema hakanud kartuleid ei taha keegi süüa. Ning parim viis selle vältimiseks, on hoida kartulikotis õuna. Õunad toodavad etüleeni gaasi, mis hoiab kartulid kauem värskete ja kõvadena.

 

#4 Pane õunad puuviljadest ja köögiviljadest eraldi

Etüleeni gaas on hea küll kartulitele, kuid kõigele muule mitte. Hoia õunad puuviljakausist eemal (pane need parem kilekotiga külmkappi).